De Efteling

Afgelopen zondag ben ik met mijn lieve vriendin Angelic Nostalgia naar de Efteling geweest. Het was geweldig! We zijn vroeg in de ochtend vertrokken. Om 7 uur zat ik al op de fiets naar het station! Na wat gekloot en geruzie met mijn OV, waarbij ik, gelukkig, nog nét op tijd kon inchecken, kon de reis dan eindelijk beginnen! Na een lange, maar gezellige trein- en busreis, kwamen we om 09:40 aan in de Efteling en kon onze feeërieke dag beginnen!
Dankzij onze speciale tickets hoefde we niet te wachten tot 10:00 uur, maar mochten we direct het park in. Binnen in het park waren de poorten naar de verschillende rijken nog dicht, maar (dankzij wat geniepig voordringwerk) we konden toch vooraan staan. Dus zodra de poorten opengingen konden we snel doorlopen naar de attracties. De eerste attractie van de dag was Joris en de Draak dus we waren meteen weer goed wakker!
Daarna was de Vliegende Hollander aan de beurt. Toen ik de wachtrij zag, was ik even bang dat het heel lang zou duren voor we aan de beurt waren, maar dat viel reuze mee! De sfeer in de Vliegende Hollander is zo bijzonder! Je waant je echt even in de tijd van de VOC. De attractie is ook zo mooi aangekleed! Niet alleen de attractie zelf, maar ook de wachtrij en de opstalhal zijn super mooi. We zaten helemaal vooraan, dus ik kon fijn knuffelen met de chagrijnige leeuw die voorop zit. (toet-toet doet de neus…) Wel waren we bang dat we super nat zouden worden, maar uiteindelijk hebben we geen druppeltje gevoeld!

Nadat we flink wakker geschud waren in deze stoere attracties gingen we op weg naar Raveleijn om kaartjes voor een voorstelling te halen. We hadden geluk, want er waren nog kaartjes voor de voorstelling van 11:30 dus we konden meteen doorlopen naar de show! Ook bij de show hadden we weer geluk. We zaten helemaal vooraan in het midden! De show was super gaaf. Zoals iedere keer als ik de show zie, was ik flink onder de indruk van de paarden. Als je ziet hoe braaf die paarden zijn… er gebeurt toch een boel tijdens zo’n show. Vuur, water, harde geluiden en nog veel meer en de paarden kijken nergens van op! Als je daar met een ‘gewoon’ paard zou zijn, zou je alle hoeken van de arena zien en met je kop in het zand eindigen.
Wat ik ook heel knap vind is dat de paarden op komen door de stadspoort van Raveleijn. Dit houdt in dat ze vanuit een ruimte onder de arena, schuin omhoog moeten lopen door een poort waar allemaal rook omheen geblazen wordt. En op het einde van de show gaan ze zo ook weer weg. Dat is echt zo knap! De paarden kunnen namelijk niet goed zien waar ze heen gaan en ze horen allemaal gesis van de rook en toch vertrouwen ze zo veel op hun ruiter dat ze het gewoon doen! Knap knap knap!

Na Raveleijn was het tijd om even bij te komen. Dus vervolgde we ons avontuur in het Efteling treintje. Met de kaart van het park in de ene hand en een zak m&m’s in de andere hand hebben we ons prima kunnen vermaken in de trein.

Al snel was het tijd voor onze volgende ‘kick’, de Vogelrok! Ook bij deze attractie hebben we nauwelijks hoeven wachten! En dat terwijl het toch best druk was in het park… Maar goed. Volgens mij is Vogelrok een van de kortste achtbanen ooit maar stiekem ook een van de gaafste! Doordat het zo donker is heb je geen idee waar je bent en waar je heen gaat. Ik word niet snel gedesoriënteerd van een achtbaan, maar de Vogelrok krijgt het voor elkaar! Wel op een positieve manier natuurlijk!

Daarna was het tijd voor een beetje rust toen we gingen wandelen in het Sprookjesbos. Eigenlijk wilde we kijken en luisteren naar Paul van Loon die zou voorlezen in het theater in het Sprookjesbos. Maar het was daar zo druk dat we maar verder gegaan zijn met het bekijken van de mooie sprookjes.

Vanaf dat moment waren we eigenlijk te moe om nog helder te denken dus hebben we een korte break genomen op een grasveldje met uitzicht op de Pagode.

Vervolgens waande we ons in Arabische sferen toen we de Fata Morgana bezochten. Prachtig! Een kleine samenvatting: Heerlijk muziekje, mooie scene’s en een lekker geurtje halverwege de attractie.

Daarna zijn we nog op zoek gegaan naar wat souvenirs. Na lang twijfelen heb ik een Efteling Sprookjesboek met tekeningen van Anton Pieck, een cd + fotoboek van Raveleijn en een mooie kaart van Raveleijn gekocht.

Als afsluiter hebben we gekeken naar de prachtige show Aquanura. We hadden ook hier weer geluk. Omdat we te moe waren om nog wat te doen, zijn we op tijd naar de vijver gegaan waardoor we goede plaatsen hadden vanwaar we de water show konden zien. En daarbij was het al donker genoeg om de show met de spectaculaire lichten te zien. De combinatie tussen alle verschillende fonteinen en lampen was prachtig! De toevoeging van vuur aan dit geheel maakte het nog indrukwekkender!

Na de show was het tijd om nog een laatste rondje door de souvenirs-winkel te maken, waar ik een nieuw paar pardoes-sloffen heb gekocht. Daarna was het helaas toch echt alweer tijd om naar huis te gaan. Na een lange, vermoeiende maar wederom super gezellige reis was ik rond 21:30 thuis.

Oftewel: Een super mooie, gezellig en leuke dag!
(foto’s volgen)

Advertentie

4 gedachten over “De Efteling

  1. Haha je omschrijving van een ‘gewoon’ paard, ik zie het helemaal voor me 😛

    Leuk hoor! Ik heb ook zin om naar de Efteling te gaan. Maarmaar: volgende week Walibi!! 😀

  2. Het was zo leuk om met je naar de Efteling te gaan. Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad daar.
    Stiekem kan ik niet wachten om nog een keer te gaan. Raveleijn en Aquanura waren geweldig. (de andere attracties ook, hoor)

    En nog heel erg bedankt voor de sloffen, dat is echt super lief van je!! 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s