Oud en Nieuw in de Efteling

Image

Ja ja. Ik heb Oud en Nieuw mogen vieren in de Efteling! Mijn lieve vriendje had mij dit gegeven als kerstcadeautje. Hoe lief is dat?
Dus gisteren rond half vijf in de avond vertrokken we naar Kaatsheuvel. Na een korte stop bij de grote gele M voor wat frietjes en burgers. We waren bijna bij de Efteling, zo’n drie kilometer ervandaan nog en toen stonden we in de file. ZO DICHT BIJ DE EFTELING! Dat kan toch niet…?! Maar goed, iedereen ging dus naar de Efteling, dus na een file van anderhalve kilometer en een half uur, konden we eindelijk weer een beetje vaart maken en kwamen we rond half acht in de Efteling.
Het eerste wat we zagen was het geweldig mooi versierde huis van de vijf zintuigen. Echt, de Efteling heeft zichzelf absoluut overtroffen met de kerstverlichtingen in het park.
Ik zal wat vertellen over mijn top drie van kerstversieringen die ik daar gezien heb.
1. Een plein waar slingers met allerlei verschillende lichtgevende lampionnen hingen. Práchtig! En zóóó Disney’s Tangled. Super geweldig dus.
2. Een ander plein en een pad waren verlicht met slingers met kleine vogelkooien met lampen erin. Super leuk!
3. Er was een boom waar je een tikkend geluid hoorde, als van een klok. En als je dan omhoog keek zag je allemaal koekoeksklokken die in de takken hingen en de gewichten die altijd onder de klokken hangen waren vervangen door lampjes. Heel erg mooi!

Het was helaas wel erg druk in het park maar dat was natuurlijk wel te verwachten. Na binnenkomst zagen we Pardoes dansen met wat kindjes. Echt, was een lieve mascotte heeft de Efteling toch. Hij (of zij… wie weet wat er in dat pak zit… het is in ieder geval klein) is zo schattig en leuk met de kinderen! En droeg een super schattige sjaal bij zijn normale outfit.

Na binnenkomst zijn we meteen naar Raveleijn gegaan om kaartjes te halen voor de voorstelling van 21:00 uur. Aangezien we nog meer dan een uur hadden voor het zo laat was, zijn we maar in de rij gaan staan voor de Droomvlucht. Die had in september een mooie opknapbeurt gekregen ter ere van zijn 20e verjaardag. Dat was al goed te zien in de wachtrij. De lelijke, saaie en kale ruimte was helemaal in thema met mooie planten aan het plafond en super mooie deuren met trollenkopjes erop.
Ook in de attractie was het goed te zien. Alles zag er weer zó mooi ui! Vooral de ‘sterrentunnel’ was prachtig opgeknapt. Ik zal er verder niet teveel over zeggen voor de mensen die hem nog moeten gaan zien.

Na de Droomvlucht was het tijd voor Raveleijn. Ik had de show nog nooit in het donker gezien dus ik was erg nieuwsgierig naar hoe dat was. En het was super mooi! Nog steeds vind ik de eerste versie van de show leuker, maar deze tweede versie is ook heel gaaf geworden! En in het donker voegt de verlichting echt een nieuwe dimensie toe.

Vervolgens gingen we naar Joris en Draak om even lekker uit te waaien. Super vet!
Na de achtbaan gingen we naar de Fata Morgana om op het plein een goed plekje te zoeken voor de specaculaire show Aquanura. Ik had de show nog nooit in het donker met de lichten aan gezien en het was echt práchtig! Ongelofelijk! Super super super mooi!
Daarna even snel rondkijken bij de winkel Efteldingen. En daar heb ik een prachtige theepot van Blond Amsterdam en de Efteling gekocht.

Image
Image
Image
Image

(foto shoot met de theepot… xD)

Vervolgens haalden we een oliebol en een glaasje Sprookjesboombubbels en  gingen we naar het Sprookjesbos om de sprookjes in hun winter Efteling outfit te bekijken. Het was zo mooi gedaan! Alles was helemaal in thema, echt geweldig! Plotseling zagen we allemaal vuurwerk vanuit de Pagode komen en wisten we dat het twaalf uur was. En wij waren alleen in het Sprookjesbos! Vanachter de bomen konden we het prachtige vuurwerk zien. Zo snel mogelijk probeerden uit het bos te komen, maar we waren een beetje verdwaald in het donker. Uiteindelijk hadden we de uitgang gevonden, maar de poort zat al op slot! Oeps… maar gelukkig was er nog een klein paadje om de poort heen, dus konden we er toch nog uit. Dus eind goed al goed.
Na nog een wandeling over de Pardoes Promenade met de Sprookjesbos figuurtjes, was de avond ten einde.

Advertentie

6 gedachten over “Oud en Nieuw in de Efteling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s