Echte mannen eten geen kaas – Maria Mosterd

Image
Bron afbeelding

Gisteren zag ik dit boek in de boekhandel liggen. Ik had er wel eens van gehoord en ik was wel benieuwd. Het boek was afgeprijsd naar de extreem lage prijs van 2 euro, dus kon ik hem natuurlijk niet laten liggen. Het boek was misschien wel wat beschadigt maar ach.. voor die prijs nam ik dat wel voor lief.

’s Avonds meteen begonnen, ik was zo nieuwsgierig dat ik het eigenlijke boek dat ik aan het lezen was aan de kant legde voor dit boek. Het verhaal verteld over Maria, een meisje dat toen ze twaalf was geronseld werd door een loverboy. Vervolgens beschrijft ze hoe de vier jaren die ze in zijn handen was eruit zagen en hoe ze vervolgens van hem loskwam.

Ik vond het best een heftig verhaal om te lezen, al was ik geen groot fan van de schrijfstijl. Iets aan de schrijfstijl vond ik ‘kinderlijk’, ik denk dat dat met de zinsopbouw te maken had… maar goed. Al met al geen verkeerd boek om te lezen. Ik had het dan ook in één avond uit. Hoewel ik wel constant benieuwd was hoe het verhaal verder zou gaan, vond ik het toch niet écht spannend. Ach het was heus geen slecht boek, maar een goed boek was het ook niet…

Voor het schrijven van dit blog heb ik even nog wat informatie op gezocht over het boek en kwam ik er achter dat er wordt getwijfeld aan de waarheid van het verhaal. Tja, de dingen die erin gebeuren zijn soms inderdaad nogal onwaarschijnlijk maar ach. Het brengt het fenomeen ‘Loverboys’ wel goed onder de aandacht en dat is in mijn ogen toch ook belangrijk. 
Hoewel de waarheid van dit verhaal dus te bediscussiëren valt, is het toch geen slecht verhaal.

Mijn conclusie:
Geen denderend boek (ook zeker niet slecht), matige schrijfstijl, maar toch en redelijk ‘spannend’ verhaal.

Advertentie

2 gedachten over “Echte mannen eten geen kaas – Maria Mosterd

  1. Ik heb dit boek ook gelezen, een hele tijd geleden al. Volgens mij was de schrijfstijl inderdaad wat kinderlijk. Misschien dat ze het wilde aanpassen aan de leeftijd van het meisje? Ik zeg maar wat hoor. Ik vond het wel een goed thema.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s