Mijn favo schrijver

Zoals de titel al doet vermoeden zou ik jullie graag wat willen vertellen over mijn favoriete schrijven.
(Nee echt, dat had ik nou niet verwacht… ik dacht dat je een recept voor pasta met ons ging delen?!)

Afbeelding
Bron afbeelding

Dit is ‘m dan. Een duister man zou je zeggen… Hij schrijft fantasy boeken, maar dat wil natuurlijk nog niets zeggen.De foto vind ik persoonlijk wel passen bij zijn boeken. Markus is een geniaal schrijver die prachtige, ingewikkelde, verrassende boeken kan schrijven. Waar ik wel aan moest wennen toen ik begon met het lezen van zijn boeken is dat het niet allemaal zo mooi afloopt als dat in de boeken die ik voorheen las was. In het begin dacht ik nog dat ik de afloop van een veldslag (die regelmatig voorkomen in de boeken van Heitz) kon voorspellen, de goeden overleven immers toch altijd? Niet dus. Markus laat gerust je favo personage dood gaan. Héérlijk onvoorspelbaar!

Ik heb al een heel aantal van zijn boeken gelezen, maar nog niet allemaal… Ik wil ze wel allemaal gelezen hebben en nog beter: ik wil ze allemaal in mijn boekenkast hebben. Het zijn ook prachtige boeken met mooi ontworpen covers. En ze hebben hetzelfde formaat dus dat staat geweldig in de kast! Eén nadeel… ze hebben niet allemáál hetzelfde formaat… sommige boeken worden na verloop van tijd opnieuw uitgegeven als ‘pocket’ editie. Ze zijn nog steeds best groot van formaat, maar toch kleiner dan de ‘gewone’ edities… Jammer de pammer maar daar is niks aan te doen.

Bijna alle boeken van Heitz vind ik mooi, op één na… Collector. Een boek in het genre ‘Space Fiction’. Laten we het zo zeggen… het is niet mijn genre… Wederom knap geschreven door Heitz maar het is gewoon niet mijn ding. Doe mij maar middeleeuws achtige settings met veel zwaarden, magie, dwergen, elfen, alfen en wat voor magische, fantastische wezens wel niet meer!

Advertentie

3 gedachten over “Mijn favo schrijver

  1. Ik ken deze schrijver helemaal niet! Maar ben dan ook niet zo van de Middeleeuws achtige settings… Door je enthousiasme ben ik nu wel benieuwd naar zijn boeken/schrijfstijl!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s