Een nieuwe ervaring

Morgen ga ik, direct na mijn stage, naar Breda. Alleen die eerste zin bevat al iets wat ik eigenlijk nooit zou doen. Normaal ga ik na stage meteen naar huis. Oké, soms ga ik nog even het dorp in als ik wat moet halen of zo. Maar morgen neem ik een zware rugzak mee met mijn pyjama en toiletspulletjes. Morgen na stage ga ik dus naar Breda. Daar woont mijn beste vriend.
Hij organiseert daar een evenement voor kunstenaars die daar een performance doen.
Zelf doet hij ook een kunstopleiding en hij organiseert dit maandelijkse evenement nu voor de vijfde keer. Dit is de eerste keer dat ik er bij ben en tevens de eerste keer sinds twee jaar dat ik weer eens met hem mee ga om eens in kijkje te nemen in de wereld van zijn ‘cultuur’.
Ik heb namelijk uit zijn verhalen en uit de keer dat ik een dagje mee naar zijn school was, opgemaakt dat de ‘kunstenaars-wereld’ heel anders is dan ‘het wereldje’ waar ik zelf veel in zit. Namelijk die van een psychologie-opleiding en het onderwijs. Zelf loop ik stage in het onderwijs en mijn vriend is docent.
Waar mijn opleiding heel wetenschappelijk georiënteerd is, heb ik het idee dat bij een kunstopleiding niet zo is. Niet om ‘negatief’ over kunstopleidingen te doen, of om te zeggen dat dat ‘minder’ zou zijn. Absoluut niet. Het is gewoon anders.
Ik ben dus heel erg benieuwd hoe dat het morgen zal zijn. Naar wat ik heb begrepen, is het evenement bedoelt voor kunstenaars die met hun performance willen experimenteren. Experimenteren is sowieso iets dat ik veel terug zie (of denk te zien), in de opleiding van mijn beste vriend. Dat maakt mij dan ook extra benieuwd.

Na de performances gaan we samen uit in Breda. Het is al super lang geleden dat ik uit ben geweest, ik denk wel bijna een jaar… dus ik heb er erg veel zin in!
En op vrijdag gaan we dan lekker winkelen in Breda. Gezellig!

Advertentie

4 gedachten over “Een nieuwe ervaring

  1. Oh wat leuk! Ik kan me ook best voorstellen dat de kunstenaarswereld heel erg anders is. Maar het is geen makkelijke wereld denk ik. Leuk dat je uitgaat en shoppen. Moeten wij ook weer eens doen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s