CampNanowrimo

na-no-wri-mo1
Bron: https://allthingsfulfilling.files.wordpress.com/2012/11/na-no-wri-mo1.png

In April is het zo ver. Dan doe ik voor het eerst mee aan CampNanowrimo. Camp nano-wattes? Nanowrimo. Aan Nano heb ik al 4 keer meegedaan en voor diegene die het nog niet kennen zal ik het even kort uitleggen:
Nanowrimo staat voor: National Novel Writting Month en het vindt plaats in November. Tijdens deze maand gaan schrijvers over de hele wereld aan de slag om een novel/verhaal van 50.000 woorden te schrijven. Ik kan je zeggen, dat zijn een boel woorden.
Tot nu toe heb ik het twee keer gehaald. Afgelopen jaar heb ik zelfs 58.000 woorden geschreven!
Het verhaal van mijn eerste deelname aan Nano (tevens het eerste jaar dat ik de finish heb gehaald) is inmiddels uitgegeven. De twee jaar daarna ben ik bezig geweest met ‘De Nachtmerrie van zijn Geheugen’, daarvan zijn er op mijn blog ook al wat fragmentjes geplaatst. Dat verhaal is nog steeds niet af, helaas.
Het verhaal dat ik de afgelopen keer geschreven heb is ‘Verdeeld’, ook hiervan staan al een aantal fragmenten op mijn blog en ik ben nog steeds bezig met het verhaal. Tijdens Nanowrimo heb ik de grote lijnen geschreven, nu ben ik bezig het met herlezen en herschrijven van de tekst.
Alleen mis ik een beetje de motivatie nu de tijdsdruk van Nanowrimo weg is… Daarom komt het goed uit dat in April Camp Nano is. Camp nano heeft een beetje hetzelfde idee als Nanowrimo, alleen kun je zelf je doel stellen, dus je hoeft je niet aan de 50.000 woorden te houden.
Daarnaast zit je bij Camp in een Cabin, een kleine groep mensen met wie je kunt chatten en met wie je je voortgang kunt vergelijken. Ook kun je elkaar natuurlijk motiveren in de chat. Nanowrimo heeft geen cabins, maar een regionaal en internationaal forum waarop je met mede-schrijvers kunt praten. Tijdens Camp zit ik in een cabin samen met een paar ontzettend leuke mensen die ik tijdens Nano bij een Write-In (bijeenkomst van schrijvers) heb ontmoet. Sinds November komen we nog twee keer in de maand samen en nu gaan we dus weer samen mee doen aan Camp. Ik heb er ontzettend veel zin in. Hopelijk kan ik nu eindelijk de motivatie vinden om wat vaart te zetten achter het herschrijven van ‘Verdeeld’!
Als alles goed gaat hoop ik in April dan ook weer wat korte fragmentjes met jullie te kunnen delen. Mijn voortgang tijdens CampNano kun je hier volgen!

Advertentie

2 gedachten over “CampNanowrimo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s