Review ‘The Lone Ranger’ en ‘Saving Mr. Banks’

Sinds afgelopen zondag hebben wij thuis Netflix. En hallooooo wat staat daar veel op. Zo veel dat je gewoon echt niet weet waar je moet beginnen. Maar goed, de eerste film die ik via Netflix keek was The Lone Ranger.

http://static.rogerebert.com/uploads/movie/movie_poster/the-lone-ranger-2013/large_b4vil5ueYJNBNypHmo1tpuevh4z.jpg
http://static.rogerebert.com/uploads/movie/movie_poster/the-lone-ranger-2013/large_b4vil5ueYJNBNypHmo1tpuevh4z.jpg

The Lone Ranger Dit verhaal gaat kort gezegd over de jacht op een western crimineel door een brave advocaat en een aardig gestoorde indiaan. Het verhaal speelt zich af in een typische western setting. Oude ‘cowboy-dorpjes’, spoorwegen, mijnen, woestijnen, dat soort dingen. Ik kijk niet zoveel western films dus ik vond het wel een keer leuk. Vooral dat er veel paarden in voor kwamen (want duh, cowboys) vond ik gaaf. De gestoorde indiaan wordt, uiteraard, gespeeld door Johnney Depp. Gezien zijn vorige rollen past deze rol wel weer bij hem en ik moet zeggen dat hij hem ook weer overtuigend heeft gespeeld. De rest van de acteurs kende ik niet, maar ik vond dat ze hun rollen wel goed neer hebben gezet. De mooie kostuums zullen daar wel bij geholpen hebben.

https://filmfork-cdn.s3.amazonaws.com/content/Lone%20Ranger.jpg
https://filmfork-cdn.s3.amazonaws.com/content/Lone%20Ranger.jpg

Het verhaal op zich is wel aardig, de manier waarop het verteld wordt echter… is nogal langdradig. De film duurt zo’n tweeëneenhalf uur, maar ik denk dat de film een stuk leuker/interessanter zou zijn als ze er een uurtje af zouden hebben gehaald. Op zich zaten er best wat leuke wendingen en grappige momenten in het verhaal, maar ook heel wat behoorlijk gewelddadige scenes. Ik zou dit dan ook niet als kinderfilm willen bestempelen, ook al zou je dat bij een Disney-film wel verwachten… Op sommige momenten zaten er zulke belachelijke scenes in de film dat ik me af begon te vragen hoe serieus Disney deze film genomen heeft, maar dat maakte de film wel weer grappig. Vooral de laatste scene waarbij er op/in/onder/aan een trein wordt gevochten is grappig en ook het witte paard dat te pas en te onpas op bizarre locaties verschijnt is leuk.
Al met al een matige film die vooral op zijn lengte nogal een afknapper is.

Al met al een matige film die vooral op zijn lengte nogal een afknapper is.

http://static.dnaindia.com/sites/default/files/2014/02/07/mainshare.jpg
http://static.dnaindia.com/sites/default/files/2014/02/07/mainshare.jpg

Saving Mr. Banks Dit was de tweede film die ik op Netflix heb gekeken en ik vond hem prachtig! De film gaat over de schrijfster van Mary Poppins, P. L. Travers en hoe haar verhaal uiteindelijk met veel strubbelingen door Walt Disney en zijn team tot een film is gemaakt. Na twintig jaar zeuren door Walt Disney himself bij de schrijfster, gaat ze uiteindelijk overstag om naar Amerika te komen en het verfilmen van het boek te bespreken. Travers heeft duidelijk een eigen mening over hoe de film wel of niet verfilmt dient te worden en deze steekt ze tijdens het proces niet onder stoelen of banken. Tijdens de film krijg je via terugblikken een inzicht in de jeugd van de schrijfster en de band die zij met haar vader had staat hierbij centraal. Aan het einde van de film heb je een mooi inzicht in hoe het komt dat Travers er zo’n moeite mee heeft haar geliefde Mary Poppins (nooit alleen Mary) uit handen te geven.

Colin-Ferrell-in-Saving-Mr_-Banks-2013
http://cdn.screenrant.com/wp-content/uploads/Colin-Ferrell-in-Saving-Mr.-Banks-2013.jpg

P. L. Travers wordt gespeeld door Emma Thompson en wauwwww wat heeft zij de rol geweldig gespeeld! Travers is een negatieve, neurotische, bijzondere vrouw die haar kwetsbaarheid probeert te verbloemen met haar starre houding. Daar lijnrecht tegenover staat Walt Disney, op geniale wijze gespeeld door Tom Hanks. Waar Travers behoorlijk ‘down to earth’ is, kan het Walt niet kleurrijk, fantasierijk en vrolijk genoeg zijn. Travers eist te worden aangesproken met haar achternaam terwijl Walt er weer op staat bij zijn voornaam te worden aangesproken. Een van de mooiste momenten in de film vind ik *SPOILER-ALERT* het moment waarop Travers met Disney in Disneyland is. Hier komt het contrast tussen de twee mooi in beeld en komen de beelden uit Travers’ jeugd en het heden samen.

http://beyondthemarquee.com/wp-content/uploads/2013/12/BTM-Jingles1.jpg
http://beyondthemarquee.com/wp-content/uploads/2013/12/BTM-Jingles1.jpg

Ik vind het leuk dat de film een inkijkje geeft in het proces van het bespreken van een script en werken naar een film. Daarnaast vind ik het nostalgische van de film, die zich natuurlijk een heel aantal jaren terug afspeelt ontzettend leuk om te zien. De kostuums, de setting, de oude auto’s, de oude ‘look’ van de disney personages, het klopt allemaal, geweldig! Ik zou nog zoveel kunnen zeggen over waarom deze film geweldig is, maar dat ga ik niet doen. Alleen het volgende nog: Het is echt een ontzettende aanrader om te zien! Ow ja, en aan het einde van de film, tijdens de aftiteling, zie je foto’s van vroeger en hoor je geluidsfragmenten van de scriptbesprekingen. Dat is echt de moeite waard om te zien, daardoor kun je goed zien wat een geweldig werk de acteurs hebben geleverd!

Conclusie Saving Mr. Banks is een echte aanrader, The Lone Ranger not so much…

Advertentie

Een gedachte over “Review ‘The Lone Ranger’ en ‘Saving Mr. Banks’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s