Larp

In mijn vorige blog schreef ik er al kort iets over: Larpen.
Oftewel ‘Live-action-role-playing’. Misschien heb je wel eens larpers gezien of ken je iemand die het doet. Maar om het even kort door de bocht te omschrijven zijn het mensen die zich verkleden en dan een soort toneelspel opvoeren dat volledig gebaseerd is op improvisatie.
Er zijn verschillende soorten, bijvoorbeeld Post-apocalyptic, (Walking Dead achtig) en Fantasy. Dat laatste is wat ik doe. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Lord of the Rings.
Het personage dat ik ga spelen is een Elf, wat inhoudt dat ik dus ook echt elfenoren ga dragen.
Momenteel heb ik mijn kostuum nog niet helemaal compleet maar dit hoop ik voor het derde weekend van september wel te hebben voor als ik naar Elfia in Arcen ga. Toevallig nog mensen hier die ook gaan?
Elfia is officieel gezien geen Larp-event, maar er zijn wel veel mensen die verkleedt gaan. Bij een ‘echt’ Larp-event wordt er door de leiding een verhaal bedacht. Een soort queeste zoals je soms in computerspellen ziet. Er zijn een aantal vaste rollen die door vrijwillige acteurs worden vertolkt. Bijvoorbeeld de koopman waarmee deelnemers moeten praten om meer te weten te komen over hun queeste. Maar er zijn dus ook deelnemers, mensen die zich inschrijven om mee te doen met de queeste en die dus geen vaste teksten of iets dergelijks hebben. Zij improviseren dus alles vanuit het ‘karakter’ dat ze voor zichzelf bedacht hebben.

Ik ben nog niet zover dat ik daadwerkelijk mee ga doen aan een Event. Daarbij moet je namelijk een weekend lang op een of ander terrein kamperen en moet je dus echt úren in je rol blijven. Maar het derde weekend ga ik dus voor het eerst in kostuum naar een event. Ik heb er al heel veel zin in!

Elfen oren testen
(zoals je kunt zien neem ik mezelf vooral ook niet te serieus…)

Advertentie

3 gedachten over “Larp

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s