Whose Fairytales

De woorden van vandaag zijn: Musicals, Peter Pan en Disney.
Om maar vooraan te beginnen, Musicals.
Vroegâh op de basisschool heb ik eens samen met mijn beste vriend de film van de Phantom of the Opera gezien, hij had deze al eerder gezien en was super enthousiast.
En na het zien van die film was ik dat ook! Wat hebben wij die film vaak gezien en de muziek vaak geluisterd!
Daar is het eigenlijk vooral begonnen denk ik. Het bleef niet alleen bij Phantom, maar ook andere musicals kwamen aan bod.
De eerste musical die ik in het echt zag was The Lion King in Scheveningen. Wauuwww!!
Inmiddels heb ik The Lion King 3x gezien en daarnaast heb ik ook nog andere musicals gezien:
– The Lion King dus, prachtige show die ik 1x in Nederland heb gezien en 2x in Londen.
– Wicked, zo’n gave voorstelling!
– The Little Mermaid, samen met mijn beste vriend hebben we deze Disney voorstelling gezien, leuk!
– The Phantom of the Opera, een paar jaar terug heb ik deze show dan eindelijk in het echt gezien in Dublin. Wauuww, echt bijzonder om deze show in het echt te zien.
– Sonneveld, een voorstelling met de fantastische Tony Neef in de rol van Sonneveld met de bekende nummers. Een mooie, intieme, vrolijke maar ook emotionele voorstelling.
– Moeder, ik wil bij de Revue. De voorstelling naar de gelijknamige serie, heel leuk!
– War Horse. Officieel geen Musical maar wel een theatervoorstelling dus die tel ik ook maar even mee. Deze show was zo indrukwekkend dat ik hem 3x heb gezien.
-Peter Pan. Volgens mij ook geen officiële musical, maar meer een ‘theater spektakel’. Ook deze heb ik 2x gezien.

Die laatste brengt mij bij mijn volgende woord, ‘Peter Pan’.
Waarschijnlijk kennen jullie het verhaal van Peter Pan allemaal wel.
Het verhaal over de jongen die nooit op wil groeien en die andere kinderen meeneemt naar Neverland, een fantasyrijke, droomwereld.
Ik vind het een prachtig verhaal en ik vind het een leuk idee dat Peter Pan zou bestaan. En dat hij dan in de nacht door het raam naar binnenkomt om je mee te nemen naar Neverland…
Vooral ook het idee om nooit op te groeien vind ik mooi. Maar dan meer in de zin dat ik altijd een soort jeugdige fantasy zou willen behouden, die me inspiratie kan geven voor mijn verhalen.Wat trouwens wel een leuk weetje is rondom Peter Pan is dat de schrijver, J. M. Barry, de rechten van het verhaal aan een kinderziekenhuis heeft gegeven. Dus elke keer als er een show of film rondom het verhaal gemaakt wordt, moet er betaald worden voor de rechten aan het ziekenhuis.

Een van de bedrijven die een succesvolle film heeft gemaakt rondom het verhaal van Peter Pan is Disney, wat me bij het laatste woord van vandaag brengt.
Al sinds jong af aan ben ik fan van alle Disney films. Ik kijk dan ook graag de films en verzamel de dvd’s. Ik vind het heel knap hoe ze via animatie een verhaal tot leven kunnen wekken. En de animaties zijn altijd zo mooi! En de liedjes vind ik ook altijd heel leuk, haha!
Waarschijnlijk zit er ook wel nostalgische waarde achter, hoor.
Mijn favoriete film is The Lion King, wat waarschijnlijk ook wel voor een deel verklaard waarom ik de musical zo leuk vind! Ik vind de Afrikaanse invloeden die terugkomen in de show in onder andere de kostuums (waarin Afrikaanse kleding en patronen worden gebruikt) en de muziek (bijvoorbeeld de Afrikaanse teksten en instrumenten) ook fantastisch mooi.

Advertentie

7 gedachten over “Whose Fairytales

    1. Die staat bij mij ook nog op nummer 1, al vond ik War Horse ook prachtig, vooral door de ‘paarden’ en het heftige verhaal. The Lion King is toch echt Disney met het kleurgebruik en het feelgood gehalte. 🙂

  1. Ik houd van musicals. Heb Les Misérables gezien, Beauty & the Beast, Wicked in Londen, Fame in Londen. Les Mis ook nog eens in Londen. Avenue Q in NY (viel wat tegen), Sunset Boulevard, Mamma Mia! en en nog wel wat meer volgens mij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s