Kijktip

Vorige week was de veelbesproken reportage van Rambam op tv.
Deze reportage ging over het Dolfinarium.
Een tijd geleden zag ik al de documentaire ‘Black Fish’ (wederom een aanrader) en dat maakte dat ik ook wel benieuwd was naar in het onze eigen ‘sea world’ ging.

Rambam heeft onder andere met een verborgen camera beelden en informatie verzameld van achter de schermen bij het Dolfinarium en dan met name bij het showgedeelte.
De beelden waren, zacht gezegd, schokkend.
Zelf ben ik nog nooit in het Dolfinarium geweest en na het zien van deze beelden heb ik besloten dat ik dat ook zo wil houden.
Ik denk dat iedereen deze beelden moet zien om een mening te kunnen vormen over het Nederlandse Dolfinarium.
In Nederland zijn circussen met wilde dieren verboden, dierentuinen zijn wel toegestaan, onder andere door de educatieve functie die het heeft.
Begrijp me niet verkeerd, ik denk dat het twee kanten heeft.
Aan de ene kant van het Dolfinarium is de Lagune, een enorm watergebied waar de dieren een boel ruimte hebben. Op basis van de informatie uit de reportage van Rambam denk ik dat dit deel van het Dolfinarium als een dierentuin gezien kan worden.
Maar de show… en de showdolfijnen die er gehouden worden… Dat vind ik toch echt verdacht veel op een dierentuin lijken. En die zijn niet voor niks verboden.

Ik denk, en hoop, dat de trainers alles in hun kunnen doen om de dolfijnen een zo fijn mogelijk leven te geven. Maar gezien de omstandigheden waarin ze moeten leven… Ik vind het niet dierwaardig.
Het beeld dat ik van het Dolfinarium heb is een park dat zijn geld verdient met de shows, maar in mijn ogen is dit niet meer van deze tijd en daarnaast is het niet diervriendelijk…

 

 

Advertentie

2 gedachten over “Kijktip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s