Macarons

macaron

Het is misschien geen geheim, maar ik ben écht zo gek op macarons. Je kent ze misschien wel, die Franse lekkernijen.
Mijn eerste macaron kreeg ik in Engeland, ze waren oud en konden niet meer verkocht worden, dus werden ze gratis weggegeven. Ze waren lekker, maar je kon proeven dat ze niet meer vers waren.
Mijn volgende macaron had ik in Frankrijk bij een bakkerij gehaald. En lekkerrrrrr dat ze waren! Echt!
Toen ik met mijn moeder in Newcastle was, kwamen we bij een winkelcentrum ook macarons tegen. Mijn moeder had ze nog nooit gehad, dus ik moest ze natuurlijk voor haar halen. En mijn moeder vond ze ook heerlijk!
En vanaf dat moment haalde we samen regelmatig macarons.
Inmiddels heb ik al heel wat macarons verorberd.

la duree macarons

De lekkerste heb ik gehaald bij La Durée, de Franse bakkerij die ze heeft uitgevonden. En wauw. Zo lekker! De allerlekkerste vond ik de macaron met rozensmaak. Het is niet zo goed uit leggen hoe die smaken, maar ze zijn heerlijk! Een beetje als de geur van rozen. Heel bijzonder dus!

la duree harrods

La Durée zit niet alleen in Frankrijk, maar bijvoorbeeld ook in Londen en Antwerpen.
Je moet wel een aardige portemonnee meenemen als je een doosje wilt meenemen. Een losse macaron kost namelijk al 2 euro… per stuk dus.
De minst lekkere macarons die ik ooit had waren van de AH. Ze waren niet vies, maar ze waren gewoon niet zo lekker als dat ik van macarons gewend ben.

De meest budget-proof macarons die ik ooit haalde waren die van de Jan Linders en geloof het of niet, ze zijn echt lekker! Voor 3 euro heb je 12 macarons, dat is echt heel goedkoop voor macarons maar die van de Jan Linders zijn echt heerlijk! Ze komen er uit de diepvries, dus soms als ze niet bij de broodproducten liggen hebben ze ze wel nog bevroren in de diepvries, maar daar moet je dus bij de bakkerij afdeling om vragen want normaal liggen ze daar in de toonbank. Thuis kun je ze gewoon weer in de vriezer doen en op de dag dat je ze wilt eten haal je ze er dan uit. Lekker smullen!

11885322_846654132097579_8402512527897712884_n

Advertentie

4 gedachten over “Macarons

  1. Zoals je weet wist ik heel lang niet hoe macarons smaken, maar vlak voor kerst gaf een hoogleraar bij ons een dure afscheidsborrel waarbij een doos macarons in een vergetelhoekje lag… Heb wel vier smaken geproefd ofzo voordat de rest ze ontdekt had (A) Lekker hoor!

      1. Waarschijnlijk omdat er verder alleen maar hartige hapjes waren zoals dure ham en kaas… Dus ik heel asociaal allemaal macarons grabbelen terwijl er maar één doos was op 70 mensen ofzo xD

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s