BHV

Als jullie dit lezen ben ik bezig met mijn laatste bijeenkomst en examen voor mijn BHV-diploma. Voor wie niet weten wat BHV is, BHV staat voor BedrijfsHulpVerlener.
Vorige week heb ik al twee avonden les gehad, ontzettend leuk en leerzaam!
We zijn begonnen met EHBO, wat inhield dat we hebben geleerd hoe we een wond moet verzorgen en hoe we iemand moet reanimeren. Dat laatste vond ik in het begin heel heftig. Vooral het idee dat je het misschien wel ooit in de praktijk moet toepassen. Het is niet niks en dan moet je het ook nog midden voor de klas oefenen op zo’n pop. Maar het was juist heel leerzaam! Je moet over de zenuwen heen komen om het voor de klas te doen maar dan kun je juist heel veel van elkaar leren. Op een gegeven moment krijg je de slag een beetje te pakken, wat ervoor zorgt dat je meer vertrouwen in jezelf krijgt. Hierdoor vond ik het ook weer minder heftig omdat je het gevoel krijgt dat je daadwerkelijk iets voor iemand zou kunnen beteken. Het gebruik van een AED hebben we ook behandeld en dat maakt het reanimeren wat makkelijker. Het AED zegt je namelijk precies wat je moet doen en geeft het tempo voor de reanimatie aan.
De dagen erna had ik wel spierpijn en wat pijn in mijn hand, dus mijn techniek is nog niet perfect. Hopelijk kan ik binnenkort nog wat oefenen.
De tweede cursusavond hebben we het gehad over ontruimen en brand blussen. Dat laatste hebben we ook weer in de praktijk geoefend. Wat vond ik dat spannend! Ik ben echt super bang voor vuur, dus ik heb mijn angsten wel onder ogen moeten komen. Eigenlijk ging het helemaal niet verkeerd! We hebben een deksel op een brandende pan gezet, een blusdeken over een pop heen getrokken en met verschillende brandblussers vuur gedoofd. Heel leerzaam en ook een goede manier om een beetje over de angst voor vuur heen te komen.

Vanavond is dus de laatste bijeenkomst. We gaan het nog hebben over EHBO en er komt een Lotus. Een lotus is een acteur met een nepwond en de bedoeling is dan dat wij die persoon gaan helpen. Wat ons examen nog meer inhoudt weet ik nog niet, ik ben heel benieuwd. Hopelijk komt het allemaal goed en ben ik na vanavond BHV-er!

Duimen jullie voor mij?
Ps. ik ben geslaagd! Daar drinken we er een op! (Thee dan he!)

IMG_20180210_123951.jpg

Advertentie

2 gedachten over “BHV

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s