Review The Good Place

Onlangs heb ik de serie The Good Place op Netflix ontdekt. Inmiddels is wel bekend dat Netflix naast de diensten die ze leveren ook nog eens goede series weet te maken en The Good Place is weer een heerlijke serie uit de handen van Netflix.

Kristen Bell speelt Eleanor, een vrouw die na haar overlijden terecht komt in ‘The Good Place’, de hemel dus. Al snel komt ze erachter dat er een fout is gemaakt. In ‘The Good Place’ zitten allemaal mensen die écht goede dingen hebben gedaan. Zoals zich hun hele leven onbaatzuchtig inzetten voor de mensenrechten. En Eleanor… tja, die heeft een heel ander leven geleid. Maar ‘The Good Place’ is wel echt fantastisch en daar wil ze graag blijven, dus doet ze er alles aan om te veranderen en haar plaats te verdienen zonder dat de anderen er achter komen dat ze er eigenlijk niet thuishoort.
Tijdens de afleveringen krijg je regelmatig flashbacks naar de tijd dat de hoofdpersonen nog in leven waren en krijg je dus een inkijkje in wat voor persoon ze waren.

Mijn favoriete personage is Janet, gespeeld door D’Arcy Carden. Janet is de alwetende ‘robot’ die de mensen in ‘The Good Place’ helpt met wat ze maar willen. Janet’s droge manier van antwoorden is hilarisch en Janet heeft een aantal heerlijke momenten waarop ze in mijn ogen echt de ster van de serie is. Knap hoe Carden deze bijzondere rol heeft weten neer te zetten.

De afleveringen zijn lekker kort, ongeveer 20 minuten, wat maakt dat de serie lekker wegkijkt. Vooral in het begin ontdek je allerlei leuke dingen aan ‘The Good Place’ en maken de bizarre dingen die er gebeuren dat je blijft kijken. Halverwege de serie vond ik het echter lastiger worden om mijn aandacht erbij te houden omdat de nieuwigheid er een beetje af was. Ik zal niet zeggen dat het eentonig werd maar het werd gewoon wat minder boeiend. Aan het einde van het eerste seizoen kwam dat weer helemaal goed met een verrassende wending. Ik ben zeer benieuwd wat seizoen twee te bieden gaat hebben!

Hieronder een foto uit Zwaziland (Zuid-Afrika), mijn good-place!

dav

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s