Stil Genoegen – Laat het bbq seizoen maar komen!

Voor de derde keer alweer mocht ik een bezoekje komen brengen aan de winkel Stil Genoegen. Als ik binnenkom om te bespreken wat we voor het volgende blog gaan doen, loop ik eerst altijd een rondje door de winkel. Zo krijg ik een beeld van wat er allemaal te koop is en vooral ook wat er nieuw is. Gelijk viel de voorjaarssalade in de vitrine me op. Jeetje, wat zag die er lekker uit! Blij was ik dan ook toen ik voor mijn volgende blog een receptje mee kreeg met die bewuste salade.

Wat heb je nodig:
– een bakje voorjaarssalade (te koop bij Stil Genoegen)
– 3 eieren.

dav

Om de salade te maken, kook je allereerst de drie eieren. Zorg dat ze hard gekookt zijn, je gaat ze namelijk door de salade snijden. Als de eieren gekookt zijn, pel je ze en snijd je ze in kleine stukjes. Laat ze daarna even afkoelen. Vervolgens meng je ze met de voorjaarssalade. Klaar! Simpel toch?

Tijd om te proeven! Toastje erbij, salade erop en… wauw! Wederom een heerlijk gerechtje, dat simpel te bereiden is. Mijn moeder, mijn vriend en ik hebben er heerlijk van gesmuld. Maar hoe smaakt het dan? Woorden als: Romig, fris en verslavend lekker klonken door de keuken. We vonden het alle drie een groot succes. De salade is ook daadwerkelijk heerlijk romig van smaak, maar is toch lekker fris. Het deed mij gelijk denken aan zo’n heerlijke salade die je vroeger bij de groenteboer haalde. De salade ruikt ook echt naar die geur die je ruikt als je bij de groenteboer naar binnen loopt. Ultiem zomers naar mijn idee.

sdr

Deze salade is ideaal op een toastje bij de borrel of op een verjaardag. Of, ook lekker, op een stokbroodje bij de bbq. En hij is nog veelzijdiger. Als je de eieren door midden snijdt, in plaats van in kleine stukjes en je snijdt alleen de dooier door de salade. Zou je de salade ook kunnen gebruiken om een heerlijk gevuld eitje mee te maken. Een veelzijdige topper dus, deze voorjaarssalade.

Maar ik had ook niet anders verwacht van Stil Genoegen. Wist je dat ze tot de 5 beste foodspecialiteitenwinkels in Nederland behoren? En daar hoor je niet zomaar bij. Eerst moet je gecertificeerd zijn als foodspecialiteitenwinkel, daarvoor komt een deskundige controleur naar de winkel om te kijken of je wel voldoet aan allerlei regels en eisen. Als je het certificaat hebt en je voldoet aan de aanvullende voorwaarden, mag je mee doen aan de wedstrijd. Die aanvullende voorwaarden gaan over het soort producten dat de winkel verkoopt. Daarvan moet de winkel er minimaal 5 van de 10 in zijn assortiment hebben. Stil genoegen heeft ze alle tien in het assortiment. Dat zegt wel wat toch? Daarnaast zijn ze tijdens bezoeken van de jury beoordeeld op deskundigheid, netheid, hygiëne, uitstraling en vakkennis.

Nadat Stil Genoegen een plek in de finale heeft weten te bemachtigen, zijn ze opnieuw bezocht door juryleden waarbij ze opnieuw kritisch beoordeeld zijn. Nu weten wij natuurlijk dat Stil Genoegen gewoon de allerbeste is. Hopelijk vindt de jury dat ook. Of dat ze het met ons eens zijn, kunnen we aankomende maandag live gaan zien.  Op de facebookpagina www.facebook.com/foodspecialiteitenwinkels is de bekendmaking en uitreiking live te volgen op 16 april vanaf 19:30 uur. Kijken en duimen jullie mee? Want Stil Genoegen heeft het verdiend!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s