De uitslag is bekend!

Stil Genoegen is derde geworden bij de landelijke wedstrijd voor Foodspecialiteitenwinkels! Wat een prachtige prestatie! Ik wil het team van Stil Genoegen dan ook van harte feliciteren. Aan de wedstrijd deden 200 winkels mee en maandag 16 april was de prijsuitreiking. Er waren drie categorieën: Landleven, buitenlandse kazen en foodspecialiteiten. 16 April was niet alleen de bekendmaking van de winnaars, maar vond er ook een lezing en een diner plaats. De lezing werd gegeven door Wijnand Jongen. Jongen is directeur van Thuiswinkel.org, de belangenvereniging van (web)winkels in Nederland. Hij is heel erg thuis in de raakvlakken tussen Retail, online winkelen en hoe social media maar ook bijvoorbeeld Amazone ingezet kunnen worden door winkeliers. In de huidige (digitale) samenleving lijkt me dan een heel interessante en nuttige lezing!

Na de lezing mochten de finalisten aan tafel voor het diner. Tijdens het diner werden de winnaars bekend gemaakt. De derde plaats was voor Stil Genoegen uit Boxmeer. Gaaf toch? Ze zijn zo snel en goed gegroeid binnen de branche dat ze de derde van Nederland zijn en zelfs de beste onder de rivieren!

dav

Stil Genoegen viert dit feestje niet alleen, maar wil de klanten mee laten feesten. Dit doen ze op verschillende manieren. Zo zijn er deze en volgende week allerlei kortingsacties. Deze kun je vinden in de krant of op de facebookpagina van Stil Genoegen. Het zijn fantastische acties, dus neem zeker even een kijkje.
Verder verloten ze een wijnproeverij voor twee personen! Super tof! Deze wordt gegeven door de sommelier (wijnexpert) van de oud eigenaar van Valuas Venlo! De eigenaar van Valuas was altijd zeer geïnteresseerd in wijnen voor in zijn, met een Michelin-ster bekroonde, restaurant. Zijn sommelier komt dus naar Stil Genoegen om een proeverij te geven. Nou, en als er iemand kennis van heeft, is hij het wel!
Bij elke aankoop bij Stil Genoegen mag je een kaartje met je gegevens in bak doen en daar wordt één winnaar uit getrokken. Zeker de moeite waard om een poging te wagen als je het mij vraagt! De wijnproeverijen vinden plaats op 19 mei en 2 juni.
Tot slot krijg je bij iedere besteding vanaf 20 euro een koeltasje cadeau. Super handig om je aankopen in mee te nemen. Het is een perfect formaatje om bijvoorbeeld mee te nemen naar een picknick, niet te groot maar er kan toch veel in! Je ziet ze gelijk als je de winkel in loopt, ze hangen in een lange slinger aan het plafond.

dav

Met het huidige warme weer (momenteel 27 graden), heb ik zelf niet zo’n zin om te koken, maar ook daar heeft Stil Genoegen aan gedacht. Met dit weer is het niet alleen te warm om in de keuken te staan, ook heb ik niet zo’n behoefte aan een warme maaltijd. En met mij zijn er meer mensen die dit ervaren. Daarom heeft Stil Genoegen een heerlijke pasta salade gemaakt. De salade is goed gevuld met allerlei lekkers. Ik zie onder andere pasta (uiteraard), feta, salami, olijven, basilicum en zongedroogde tomaatjes. Allemaal dingen waar ik dol op ben! Die combinatie moet wel goed zijn! En inderdaad, na het proeven moet ik vaststellen dat Stil Genoegen wederom iets heerlijks in de winkel heeft liggen. Want wow, wat is dit lekker zeg! Er zitten best wat ingrediënten in dit wat zouter zijn, zoals de feta en de salami maar dit is absoluut niet overheersend. En met dit weer is het ook helemaal niet verkeerd om wat zoutigs te eten overigens, maar overdrijf dit natuurlijk niet. De salade is heerlijk fris en puur van smaak. Echt perfect voor dit warme weer. Het zoute is echt heerlijk hartig terwijl bijvoorbeeld de zongedroogde tomaat fris en wat zoetig van smaak is. De salade blijft je verrassen. Er zitten zoveel verschillende dingen in, dat je steeds weer wat nieuws ontdekt en proeft. Toch zijn de smaken goed met elkaar in balans. Perfect op een hete dag, je knapt er echt weer van op!
De salade is het lekkerst en volst van smaak als je hem ongeveer een kwartier voor het eten uit de koeling haalt.

IMG_20180420_153626.jpg

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s