Weekend

Zal ik eens een geheimpje verklappen? Ik heb soms echt geen zin om te koken. Vooral in het weekend als je eindelijk van je welverdiende rust kunt genieten en je lekker de hele dag hebt kunnen luieren. Wie heeft er dan zin om naar de winkel te gaan en daarna nog de keuken in te moeten? Ik niet. Soms wel hoor, soms heb ik zin om dan juist lekker de tijd te nemen en uitgebreid te koken. Maar voor al die dagen waarop ik geen zin heb, heb ik wat gevonden. Het weekendgemak van Stil Genoegen. Heerlijke maaltijden waar je thuis bijna niks meer aan hoeft te doen. Ja, misschien even in de oven zetten. Verder niks. Natuurlijk heeft de supermarkt ook kant-en-klaar maaltijden. Pizza’s en magnetronprakkies, erg makkelijk maar niet het meest gezonde wat er is.
Stil Genoegen heeft wat anders. Heerlijke dingen, bereidt in eigen keuken dus een stuk gezonder en met de heerlijke ingrediënten die Stil Genoegen verkoopt. Ook gelijk de perfecte gelegenheid om eens te proeven wat ze allemaal verkopen en ideeën op te doen voor wat je er zelf allemaal mee kunt maken. Laatst konden jullie al lezen over de fantastische pastasalade en de heerlijke voorjaarssalade. Maar ze hebben natuurlijk nog veel meer. Denk bijvoorbeeld aan verse quiches, flammkuchen of gevuld stokbrood. En salades natuurlijk. Ik ben echt dol op salades. Vooral lekker in de zomer omdat het dan wat verfrissing geeft. Maar eigenlijk vind ik salades altijd lekker.

WhatsApp Image 2018-05-03 at 13.39.27

Deze keer lag een aspergesalade mij aanlokkelijk aan te kijken en ik mocht hem proeven. My oh my! Wederom een kunststukje hoor. Ik weet niet hoe ze het doen maar de salades die ze maken zijn altijd zo voortreffelijk. Deze is heerlijk romig en toch fris, met ingrediënten die perfect op elkaar afgestemd zijn. Dat asperge met ham en ei een goede combi is, wisten we eigenlijk al maar deze salade is het bewijs! Heerlijke stukjes asperge met ei en lekker dikke plakken ham. Dus niet van die flinterdunne ham die je echt moet zoeken in je salade en ook geen brokken die de salade overheersen, maar plakjes van een perfecte dikte.

WhatsApp Image 2018-05-03 at 13.39.26

In mijn ogen de kroon op het aspergeseizoen, hoor! Lekker op een stukje stokbrood bij de barbecue (salade, stokbrood en barbecue zijn altijd goed natuurlijk) of op een vers afgebakken broodje. Lekker in de avondzon, broodje erbij, muziekje aan en genieten maar! Restaurant kwaliteit voor een prima prijs in het gemak van je eigen huis (of tuin natuurlijk). Ik vind het een uitvinding, hoor. Trouwens niet alleen voor de mensen die vrij zijn in het weekend. Ook als je juist moet werken in het weekend, zoals ik, is het ideaal. Het is ook wel eens fijn om na thuiskomst niet eerst te moeten koken maar gewoon makkelijk, snel en toch lekker te kunnen eten.

Dus mijn tip van vandaag: Ga op vrijdag eens langs bij Stil Genoegen en haal eens wat lekkers voor in het weekend. Het is de moeite meer dan waard!

WhatsApp Image 2018-05-03 at 18.14.08

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s