De dienst die totaal anders liep

Maandagmiddag, een mooi dienstje op het programma. Helaas heb ik nog niet alle benodigde wegbekendheid dus ergens moet een stukje opgelost worden want ik mag nog niet alles rijden. Mijn dienst gaat van Venlo naar Utrecht, naar Den Haag, via Schiphol, Almere, naar Zwolle. Dan terug naar Utrecht en hophop naar huis. Ik heb er zin in, voor het eerst zelfstandig naar Den Haag.
Een flinke ronde, die ik op 15 km na, mag rijden. Maar die 15 km gooien roet in het eten. Als machinist mag je pas ergens zelfstandig rijden als je examen hebt afgelegd voor dat traject. En dat heb ik nog niet helemaal compleet tussen Schiphol en Almere.
Bij het in dienst melden zie ik dat ze het goed opgelost hebben. Ik mag dat stukje passagieren. Dat is fijn want dan kan ik gelijk meekijken met de rijdende machinist, daar leer je weer van.
Met een bakkie koffie in de hand loop ik naar mijn eerste trein. Ik ben de trap nog niet af of er gaat een soort luchtalarm af in mijn jaszak. Mijn dienst is bijgestuurd (gewijzigd). Den Haag is er af. Nu mag ik vanuit Utrecht een retour naar Rotterdam maken en daarna vanuit Utrecht naar Zwolle.
Prima.

Vol goede moed begin ik aan mijn ritje naar Utrecht. Maar net voor Utrecht gaat wederom het luchtalarm (ik maak geen grap, de Tablet of Terror van Ex on the Beach is er niks bij). Rotterdam is er af en ik mag reserve zitten in Utrecht.
Nu heb ik helemaal niks meer te klagen. Nu heb ik een pauze van 2,5 uur in Utrecht. Na een sanitaire stop ga ik even met een kop thee (jaja, ik drink wel eens wat anders als koffie) in de kantine zitten. Ik neem mij voor om even mijn telefoon op te laden en dan iets te eten te scoren op het station. In Utrecht hebben we keuze genoeg.
Maarrrrrr je raadt het al. Dit keer gaat het luchtalarm niet af maar belt de bijsturing. Of ik NU naar een trein kan gaan. Die had al moeten rijden maar wegens een fout is er geen machinist.
Ik gooi mijn spullen weer in mijn tas, schiet mijn jas aan en haast mij naar het doorgegeven spoor. De intercity naar Den Haag.
Kom ik toch nog in Den Haag vandaag.
Het stuk rondom Gouda vind ik prachtig. Het is echt het stukje Nederland waarvan ik me voorstel dat ze dat in vakantiebrochures zetten in het buitenland. Weilanden, slootjes en molens. Prachtig.

Mijn trein staat maar net een paar seconde stil in Den Haag als de telefoon weer gaat. De bijsturing. Alweer. Over minder dan een half uur gaat er een trein terug naar Utrecht, het is een wat langere trein en ze hebben geen tweede conducteur. Of ik mee wil om de conducteur die er op zit te assisteren. Natuurlijk. Doen we.

Terug in Utrecht heb ik pauze en dit keer haal ik gelijk wat te eten, je weet maar nooit wanneer de bijsturing weer belt.
Dat blijkt te zijn als ik op weg ben naar Zwolle.
Of ik later op de avond tussen Utrecht en Den Bosch mee wil als ‘sleutelaar’. Ze hebben geen conducteur voor die trein dus aan mij de vraag of ik de deuren wil sluiten in Utrecht. Het is mijn treintje naar huis en een kleine moeite. Een andere machinist rijdt dan natuurlijk.
In een vlaag van jeugdig enthousiasme besluit ik tussen Utrecht en Den Bosch even door de trein te lopen om mijn gezicht te laten zien bij de reizigers. Dan weten ze dat er personeel aanwezig is en kan ik indien nodig vragen beantwoorden. Het is een gemoedelijk treintje, niet heel druk en de reizigers zijn rustig.
Terwijl ik door de dubbeldekker loop, boven- en onderlangs, over de trappen en bakovergangen heb ik respect voor de conducteurs. Ik ben in dit kleine stukje al een paar keer bijna mijn evenwicht verloren en ben blij dat ik nog niet bij een reiziger op schoot ben gevallen. De rest van de dienst verloopt, gelukkig, volgens het dienstkaartje. Het was een rommelig dienstje maar wel vol met afwisseling en ik ben voor het eerst zelfstandig naar Den Haag gereden! Een nieuw traject voor het eerst alleen rijden is altijd spannend, maar deze heb ik vast overwonnen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s