Sporrrrrt

Waar ik vroeger 3x in de week op het paard zat en bijna 85 kilometer per week fietste naar school en werk, is dat nu toch een beetje verleden tijd.
Sinds een aantal jaar heb ik geen eigen paard meer, iets met tijdgebrek enzo.
Maar regelmatig rijd ik wel het paard van een vriendin. Een prachtige Fries waarover ik wel al eerder heb geschreven.
Eerst deed ik dit zeker een keer in de week maar met de huidige weersomstandigheden en omdat ik het zo druk heb met school is het nu wel wat minder helaas.

Maar wat doe ik verder nog aan sport? Ik vind sporten heel belangrijk voor mijn lichaam dus ik probeer in ieder geval drie keer in de week iets aan sport of in ieder geval lichaamsbeweging te doen.
Eén keer in de week ga ik naar Zumba, 50 minuten lang springen en dansen is heerlijk!
Ik probeer regelmatig te wandelen met mijn schoonzus, dit is erg fijn en gezellig maar gezien onze drukke agenda’s helaas niet altijd mogelijk.
Hoewel ik tegenwoordig een rijbewijs en een studentenOV, probeer ik toch zo nu en dan de fiets te pakken naar het station. Als ik fiets naar het station heb ik toch weer zo’n 10 km afgelegd!
Verder doe ik nog minstens twee keer in de week de oefeningen uit de Abs-challange. Eigenlijk moet die dagelijks maar daar kom ik gewoon niet altijd aan toe. En aangezien ik al wat verder ben met de challange ben ik er per keer toch zo’n 25 minuten mee bezig.
Laatst heb ik een springtouw gekocht, als ik klaar ben met de abs-challenge wil ik namelijk een jump-rope challange gaan doen. Dit moet ik wel rustig opbouwen want te veel in een keer is niet zo best voor mijn gevoelige rug.

Ook heb ik nog gewichtjes liggen om mijn armspieren te trainen, ook daar wil ik en challange voor gaan doen. Ik merk dat dat me namelijk helpt om dingen op te bouwen maar ook om ze vol te houden.

Tot slot heb ik nog een verzwaarde fitness hula hoop liggen. Maar in de winter is het lastig te doen. Je moet er namelijk echt de ruimte voor hebben dus binnen is voor mij geen optie en buiten is het nu echt te koud om te hoepelen. Maar in de zomer doe ik het graag. Aangeraden is om het dan 10 minuten per dag te doen maar daar ga ik meestal wel overheen omdat ik het zo leuk en rustgevend vind om bezig te zijn.

Een paar jaar terug heb ik trouwens ook Insanity gedaan maar dat was echt insane. Daar heb ik flinke blessures aan over gehouden omdat ik dat zonder begeleiding met de dvd’s deed en niet luisterde naar de grenzen van mijn lichaam. Dus ik moet ervoor waken om niet weer zo intensief te gaan sporten (ik sportte toen soms wel 8x in de week…) dus nu probeer ik mijn grens wat beter in de gaten te houden.

 

Advertentie

2 gedachten over “Sporrrrrt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s