Stil Genoegen – De Lente komt eraan!

Stil Genoegen – De lente komt eraan!

Vandaag was het weer tijd voor een bezoekje aan Stil Genoegen. Ontzettend nieuwsgierig betrad ik de winkel, wat zouden ze nu voor mij bedacht hebben? Of ik van asperges hield vroegen ze. Jazeker, antwoordde ik enthousiast. Ik was namelijk al blij dat het aspergeseizoen weer langzaamaan aanbreekt. Niet dat ik elke week asperges eet, hoor. Maar zo nu en dan kan ik er zeker van genieten. Nou, dan wisten ze wel iets. Er werden wat ingrediënten bij elkaar gepakt en oh, ze deden er ook een heerlijke paté bij. Met een goedgevulde tas en zin om te kokkerellen, verliet ik de winkel.

Het recept wat ik had meegekregen was van aspergesalade. Bij deze kan ik jullie alvast verklappen dat het heel erg lekker wordt. Wat je nodig hebt is het volgende: – Groene asperges. Of althans, ik heb groene gebruikt, met witte kan het ook. – Dikke plak ham. Hiervoor heb ik een Grandjambon van de Beauvoorder gebruikt, deze was gekookt en gerookt. In plaats van een dikke plak ham, zouden dunne plakjes ook kunnen, maar als je blokjes maakt van een dikke plak geeft dat net wat meer smaak. – Aspergekaas – Mangopulp azijn (tip: deze kun je ook heerlijk door de yoghurt doen. Je verwacht het misschien niet bij een azijn, maar het is echt heerlijk!)

Op de asperges na kun je alles kopen bij Stil Genoegen. Gebruik de ingrediënten naar smaak en behoeften. Ik heb een klein bakje gemaakt voor één persoon en had dus aan 4 kleine asperges genoeg.

IMG_20180322_175441.jpg

Je maakt de salade als volgt: Je brengt een pannetje water aan de kook. Ondertussen maak je de asperges schoon. Zorg wel dat je pan groot genoeg is, dat je asperges er ook in kunnen. Ik had dus een te kleine pan aanvankelijk. Als het water kookt doe je de asperges erin en laat je ze 3-5 minuutjes koken. Daarna giet je ze af en spoel je ze na met koud water, daardoor koelen ze af. Terwijl de asperges aan het koken zijn, kun je de ham en kaas in kleine blokjes snijden. Proef daar ondertussen ook vooral van want het is zo lekker! Vooral die kaas… romig en vol van smaak met een lichte aspergesmaak. Als de asperges klaar zijn, snijd je ze in kleine stukjes en voeg je ze samen met de ham en kaas. Vervolgens druppel je wat van de azijn erover en klaar! Wees voorzichtig met de azijn, deze is sterk van smaak en hier heb je echt dus maar een paar druppels van nodig.

Het was tijd om te proeven, spannend! Voorzichtig nam ik het eerste hapje, maar al snel volgde een tweede en een derde en… en… tot het op was. Jeetje wat lekker! Heerlijk fris en toch met een hartige bite door de ham en kaas. De kaas sloot perfect aan op de asperges, zonder dat de aspergesmaak overheersend werd. De mangopulp azijn geeft de salade net even een twist en maakt het helemaal af. Terwijl ik zat te smikkelen stelde ik me voor dat het hoogzomer zou zijn en dat ik lekker in een zomerjurkje in de tuin zou zitten genieten van de salade. Want daar is deze salade denk ik ultiem geschikt voor.

Wat je ook zou kunnen doen met deze ingrediënten is ze iets minder fijn snijden en er prikkertjes van maken voor bij de borrel. Een klein schaaltje met de azijn erbij om te dippen en genieten maar!

dav

En toen nog de paté Beauberry. De grote terrine waar hij uitgesneden was, zag er heerlijk uit en dat beloofde al veel goeds! Toch vond ik het een beetje spannend om te proeven. Ik ben namelijk heel kieskeurig als het op paté aankomt. Of ik vind het heerlijk, of ik vind het niks. Gelukkig kwam ik al na een klein hapje tot de conclusie dat deze tot de eerste categorie hoorde. Heerlijk! Ik heb echt nog nooit zo’n heerlijke paté gehad. Hij is van het merk De Beauvoorder. Een in Nederland nog onbekend merk. Maar bij onze Belgische buren des te bekender! Daar is paté van De Beauvoorder een heus begrip en het merk sleept de ene na de andere prijs in de wacht. Nu weet ik waarom. Want wat een heerlijke paté. Echt, hier rijd je morgen nog voor langs Stil Genoegen. De paté is heerlijk zacht maar vol van smaak. Hij is kruidig maar niet té. Echt een heerlijke, pure smaak waar de ambacht vanaf straalt. En die ambacht zit er zeker in. De Beauvoorder en hun patés bestaan al sinds 1934. Toen was het een lokale lekkernij en nu is het een ware sensatie. Voor de paté wordt alleen kwalitatief goed vlees gebruikt van Belgische varkens. De oorsprong en kwaliteit hiervan worden nauwlettend in het oog gehouden. Daar worden vervolgens de perfecte smaakmakers bij gezocht. De klassieke kruidenmix die voor de patés worden gebruikt bestaat onder andere uit ui, peper, zout, nootmuskaat, foelie en een vleugje gember. Een delicate mix die de paté zijn rijke smaak geeft. Ondanks dat het bedrijf al een aardige tijd bestaat, gaan ze wel mee met hun tijd en maken ze dus eigentijdse smaken paté. Denk bijvoorbeeld aan crèmepaté met groene peper of perenpaté.

Heb je binnenkort een verjaardag, of heb je gewoon zin om jezelf met iets lekkers te verwennen. Ga deze paté, de paté beauberry, dan zeker halen. Je zult er geen spijt van krijgen, hij is heerlijk!

En sowieso, heb je reden voor een feestje of mag je jezelf eens lekker verwennen. Ga eens langs bij Stil Genoegen en laat je adviseren door de kundige dames en heer. Met hun kennis en passie zouden ze zo een boek kunnen schrijven. Ze kunnen ieders vragen beantwoorden en hebben voor ieders wens een passend aanbod.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s